TÄSSÄ ATEENAN JA KREIKAN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET 

Tässä Ateenan ja Kreikan matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

– Helppo pikaopas Kreikan matkan suunnitteluun

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Helppo pikaopas Kreikan matkan suunnitteluun

10. Elafonisin ranta

Matalien vesien, vaaleanpunaisen hiekan ja laajojen dyynien ansiosta Elafonisi on usein ja ansaitusti listattu Euroopan parhaiden rantojen joukkoon.  Ranta on yhteydessä luonnonsuojelualueeseen, jossa on monia harvinaisia ​​kasveja ja eläimiä, kuten merikilpikonnia.

9. Vanha venetsialainen satama

Hanian upea venetsialainen satama on kaupungin rikkaan ja monipuolisen historian symboli. Satama rakennettiin vuosina 1320–1356, jolloin se oli ensiksi Venetsian tasavallan hallinnassa.  Se oli valmistettu voinvärisestä kivestä ja sen muurit ulottuivat vajaan mailin (1,5 km) pituudelle. Se tarjosi suojaisia ​​vesiä ja turvallisen ankkuripaikan. Sataman pohjoispuolelle rakennettiin aallonmurtaja suojaamaan laivoja myrskytuhoilta. Aallonmurtajalle rakennettiin Pyhän Nikolauksen kappeli ja linnake. Venetsian aikana tuomitut rikolliset teloitettiin tässä paikassa. 

Firkasin linnoitus (nykyinen Kreetan merenkulkumuseo) sataman sisäänkäynnin kohdalla rakennettiin kahteen tarkoitukseen: Hanian suojelemiseksi hyökkäyksiltä ja venetsialaisten joukkojen majoittamiseen.

Silmiinpistävin venetsialaisen sataman rakennuksista on kuitenkin majakka (ei pääsyä yleisölle), joka on peräisin noin vuodelta 1570 ja kohoaa majesteettisesti korkealle sataman sisäänkäynnin yläpuolella tähän päivään asti.  Se on Hanian valokuvatuin monumentti ja se palautettiin alkuperäiseen loistoonsa 1840-luvulla.  Majakka on suorastaan maaginen, kun se valaistaan ​​yöllä.

Nykyään Venetian Harbour tarjoaa kiinnityspaikan paikallisille kalastusveneille ja huviveneille;  kesällä se on romanttinen paikka kävellä, nauttia syömisestä ja juomisesta monissa sataman puolella sijaitsevissa ravintoloissa, tavernoissa ja ouzo-kaupoissa.  Talvellakin on yleensä tarpeeksi lämmintä istua ulkona kahvilassa siemaillen kahvia ja nauttien Kreetan auringosta.

8. Hosios Loukasin luostari (Moni Osios Loukas)

Yksi Unescon maailmanperintöluetteloon listatuista antiikin kreikkalaisista luostareista, Hosios Loukas (Moni Osios Loukas) on hieno esimerkki Bysantin aikaisesta luostarista, joka toimii nykyään museona.  Erakkomunkki Luke Stiris, jonka hauta on edelleen tiloissa, perusti luostarin 1000-luvun alussa. Kompleksi koostuu kahdesta kauniisti säilyneestä kirkosta, jotka sijaitsevat viehättävässä ympäristössä Helicon-vuoren puiden reunustamilla rinteillä.

Ensimmäisenä on Ósios Loukásin Katholikón, joka on kahdesta kirkosta suurempi ja joka tunnetaan hienostuneesta 1000-luvun sisustuksestaan värillisen marmorin mestariteoksesta, eloisista freskoista ja poikkeuksellisista mosaiikeista, mukaan lukien 1500-luvun taidemaalarin Michael Damaskinoksen ikoneita.  Viereinen Theotókos-kappeli on Kreikan ainoa jäljellä oleva 1000-luvun kirkko, jonka ulkopuoliset klassiset bysanttilaiset rakenteet ja tyylikkäät tiiliverhoilut tekevät syvän vaikutuksen. 

7. Aristoteles aukio

Thessalonikin kansalaistoiminnan keskus on Aristoteles-aukio, jonka ranskalainen arkkitehti Ernest Hébrard suunnitteli vuonna 1918 vuoden 1917 tuhoisan tulipalon jälkeen, joka tuhosi suuren osan kaupungin keskustasta.  Rannalla aivan Nikis Avenuen tuntumassa sijaitseva aukio suunniteltiin jäljittelemään valtavia ja suurenmoisia avoimia aukioita, joita löytyy monista Euroopan merenkulkukaupungeista kuten Praca do Comercio Lissabonissa. Nykyään suurin osa piazzaa reunustavista monumentaalisista kartanoista rakennettiin uudelleen 1950-luvulla ja kunnostettiin uudelleen 2000-luvun alussa.  Se on yksi Kreikan suurimmista ja vaikuttavimmista aukioista, joka tarjoaa näkymät Thermaikosin lahdelle lounaaseen ja Aristoteles-bulevardia ylöspäin Platia Dikastirionin puutarhoihin.

Thessaloniki on Pohjois-Kreikan juhlakaupunki, jossa uudenvuodenaattona väkijoukkoja valuu Aristoteles-aukiolle keskiyöhön asti ennen kuin he kerääntyvät myöhäisillan klubeihin ja baareihin juhlimaan auringonnousuun asti.  Aukio on myös suosittu paikka sosiaalisten tapahtumien ja festivaalien järjestämiseen ympäri vuoden. Viime vuosien levottomuuksien aikana, jotka koskivat Kreikan taloudellista asemaa EU:ssa, täällä järjestettiin myös monia poliittisia mielenosoituksia.

6. Siniset luolat

Kreikan saarten kirkkaat turkoosit vedet ovat inspiroineet monia postikortteja, mutta ehkä mikään paikka ei ole idyllisempi kuin Zakynthoksen siniset luolat.  Vieraile näissä tuhansien vuosien eroosion kaivertamissa meriluolissa ja nauti koboltinsinisen veden hehkusta, joka luo maagisen heijastuksen luolien vaaleisiin kiviseiniin.

5. Navagio ranta (Shipwreck Beach)

Navagio Beach (Shipwreck Beach) tarjoaa upeat puitteet uimiseen ja auringonottoon, sillä siellä on valkoista hiekkaa ja marmorisia kallioita.  Navagio Beach sijaitsee aurinkoisella Zakynthoksen saarella Kreikan rannikon edustalla, joka on suosittu päiväretkikohde.  Rannan keskipiste on pitkään hylätty rahtialus – salakuljettajan haaksirikon jäännökset – joka edelleen kuivuu hiekalla.

4. Myrtoksen ranta (Paralía Mirtos)

Myrtos Beach (Paralía Mirtos) on vakituinen vinkki maailman parhaiden rantojen luetteloissa, joka on 700 metrin pituinen hohtavan valkoinen hiekkaranta, joka kaareutuu kahden korkean niemen välille Kefalonian pohjoisrannikolla.  Näkymä siniselle Joonianmerelle on upea.

3. AkropolisAkropolis Kreikka maailman tunnetuimpia nähtävyyksiä _png

Arkeologinen ihme on peräisin jo vuodelta 510 eKr., se on Unescon maailman perintökohde ja yksi maailman tunnetuimmista maamerkeistä, Akropolis on muinaisen Ateenan huippunähtävyys ja kansainvälinen matkailukohde. Akropolis sijaitsee rosoisen kallion laella, niin kutsutulla Ateenan pyhällä kalliolla, jolta rauniot avautuvat nykyaikaiseen Ateenaan.

2. Santorinin tulivuori

“Santorinin tulivuori” voi viitata kahteen eri tulivuoreen: niistä ensimmäinen, Thira purkautui noin 1600 eKr. ja lopetti kukoistavan minolaisen sivilisaation ja saattoi synnyttää legendan Atlantiksesta.  Vuosituhansien purkaukset muodostivat toisen “Santorinin tulivuoren” – Nea Kamenin saaren, joka houkuttelee kävijät innokkaasti patikoimaan sen aktiivisen kraatterin reunalle.

1. Knossoksen palatsi

Muinainen Knossos oli aikoinaan Minolaisen Kreetan loistava pääkaupunki ja yksi itäisen Välimeren voimakkaimmista kaupungeista, joka on legendoja täynnä.  Nykyään se on Kreetan suurin ja tärkein arkeologinen kohde, jonka kruunaa kukkulan laella sijaitseva Knossoksen palatsi – rakennettu noin 2000 eKr. – se paljastaa kiehtovan historian, joka ulottuu aina vanhimpiin eurooppalaisiin sivilisaatioihin asti.

Lisää ideoita ja tekemistä Kreikassa

Lisää ideoita ja tekemistä Kreikassa

Kreikka matkavinkkejä lue lisää

 

Ateenan ja Kreikan kartta

Euroopan matkailu kartta

Google Maps kartta Ateena ja Kreikka

Hotellihintojen vertailu Ateena ja muu Kreikka

 

Hotellit ja retket varaukset
Hotellit ja retket varaukset Ateenassa ja muualla Kreikassa

Lue myös

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti Amer Experience

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

 

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

Enjoy reading!

Kind regards
Lassi Pensikkala

Read more Travel and Golf News ⬇️


Travel and Golf News

Travel Worldwide – Discover The Best Things To Do

Read more about world travel activities

Best Things To Do – Discover Amazing Worldwide Activities, Book Tours and Tickets Now ⬆️

Matkavinkit – Matkavinkkejä ja tekemistä maailmalla

Compare prices – Hotels, Flights, and Activities – Discover activities for your free time

Start your travel planning here 🟢

Golf Special Deals

Discover latest golf product updates and bestsellers of the leading trade marks.

Golf is not physical specially heavy sport but it demands best trained skills, excellent course management and mental play, the best equipments and last but not least you need to look good.

That in mind I search product news and useful things to play better to present you what is hot on golf today.

Best Golf Pro Shops Online

Discover a huge selection on new and pre-owned golf clubs in worldwide golf shops. Find useful golf training aids and golf style for ladies, and gentlemen. Compare the great prices and save money!

Read here in this site the latest golf news and lession suggestions. 

Check Out The Huge Offer!

Best Golf Practice Nets

Use #1 swing aid – the golf practice net is designed for ball hitting indoor and outdoor

Best Golf Speed Radar – How to hit longer?

Best Golf Tours And Golf Breaks – Book Selected Golf Travel Deals

Best Picks Golf GPS and Rangefinders

Titleist Golf Best Performance Products

Why golf ball fitting is important for you?

Titleist Golf ball fitting is not just for Tour professionals or other highly skilled golfers. Every golfer, regardless of ability, age, and gender, can benefit from going through a golf ball fitting. A Titleist golf ball properly fit to a golfer’s game will help them play better, shoot lower scores, and enjoy the game even more.

How do I stop hitting bad golf shots?

Top 10 Golf Training Aids 🇺🇸


Multilingual Translation Service

English – We offer multilingual translations English, German, Spanish, Swedish and Finnish

Deutsch – Wir bieten mehrsprachige Übersetzungen Englisch, Deutsch, Spanisch, Schwedisch und Finnisch

Español – Ofrecemos traducciones multilingües en inglés, alemán, español, sueco y finlandés.

Svenska – Vi erbjuder flerspråkiga översättningar engelska, tyska, spanska, svenska och finska

Suomi – Tarjoamme monikielisiä käännöksiä englanniksi, saksaksi, espanjaksi, ruotsiksi ja suomeksi

Enjoy reading

Lassi Pensikkala – International Business Expert and Travel Influencer


MSc Econ Lassi Pensikkala International Business Consultant
MSc Econ Lassi Pensikkala International Business Consultant

AmerExperience.com/Business founder MSc Econ Lassi Pensikkala


Monthly Newsletter

Travel Influencer

Subscribe here

Golf Insider

Get the golf special edition to your inbox here!


More information

Compare Hotel Prices, and Find The Best Tours, Activities and Things To Do Wherever You Travel


Free multilingual Top 8 Magazines – Read for free – Stay informed.

Read here for free

Business tweets


Golf tweets


Related posts


Leave a comment

Create a website or blog at WordPress.com